fredag 26. juli 2013

Femten mil om dagen er litt over en halv knop i snitt


Jeg har plotta feriebilder på kart! De avslører at aksjonsradiusen ikke var den aller største under Braute-seglinga i år, men når jeg måler blir det over 200 nautiske mil tilbakelagt, og DET er jo like langt som med hurtigruta fra Øksfjord til Sortland.

Vi zoomer inn og får straks et tydeligere inntrykk av hvorhen i Sørøy- og Vargsundet den rette kombinasjonen av oppholdsvær og lite krevende vindforhold inntraff i ukene 27 og 28 i år:


Rekkefølgen blir Storekorsnes-Meltefjorden-Lunnhamna-Olderfjorden-Kristinehamn med landligge-Kårhamn-Hammerfest, mannskapsbytte, Hammerfest-Grunnvågen-Kårhamn-værfast i Kårhamn-Meltefjorden-værfast der-værfast der nok en dag-Hasvik. Førsteuka tar premien for utseilt distanse, andreuka vinner klart på gjennomsnittlig vindstyrke og mest stabil sørvest.

Litt synd at det til stadighet blir for seint til å legge ut ordentlige bilder, da, når jeg bruker hele kvelden på avansert kartbehandling isteden. Her er noen blåklokker fra hver sin side av Sørøysundet så lenge (skal bare en snartur til Stiklestad med omegn).

Disse har utsikt mot Seiland...

...mens de her kan se til Fella hvis de bare vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar