mandag 2. mai 2011

Nu är det Helsingfors

...for i denne omgang har jeg bare omgåttes finlandssvensker! Og vært med dem og feira riktig finsk Vapp, det inkluderer 600 km roadtrip med fri eksos, sjampanje døgnet rundt, rikelig med serpentiner, artige hatter som ikke får komme på før klokka fem, heimlaga eksplosivt mjød som smaker oppvaskmiddel og at Malin klatrer opp på og inn i ting. Vappu må være en bra mye bedre deal enn russefeiring, tenker jeg, det er meninga at man skal finne fram den gamle dressen sin hvert eneste år så lenge man er student og så er det obligatorisk piknik hver første mai, også for de ferdigstuderte, de stiller i studenterluer og det er om å ha den mest utslitte.

Okei, dette er altså Jyväskylä:





(De siste her gjelder kanskje ikke, de er nemlig utenlandsstudenter og har dermed ikke dom rätta attiraljer, studenterlue er visst sånn som man får kjøpt til seg av sine gamle tanter når man slipper ut av videregående i Finland. Eller man kan kjøpe dem sjøl når man er blitt voksen, fordi man ikke vil vedkjennes sin fortid som sint ung luebrennende protest-kommunist.)

Vappu var iallfall et eventyr, neste år må jeg finne en ny nasjon sin tradisjonelle folkefest å kræsje. Dronningdagen i Nederland, kanskje? Hmmm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar