tirsdag 17. juli 2012

Brauteslutt blues

Skrubbsårene har for det meste grodd og blåflekkene gir ikke like mye kred lenger, stilongsen lukter milo og den medtatte akademikerhuden i håndflatene faller av i store flak. Fjorten dagers råseilsloffing i Troms og Finnmark er forbi, Braute-båten er fortøyd i Hammerfest og det er ikke til å holde ut at det skal være et helt år til neste gang.

På Elvenes er det forsiktig nedtrapping og abstinensbearbeiding før kontoret kaller, her finnes det surdeigsbaguetter og heimelaga pesto og ei katt som snorker i stolen. Det jeg imidertid ikke har tilgang til her er alle de mange hundre turbildene som jeg ellers kunne blitt frista til å legge ut uredigert, så det må vente til jeg er tilbake i Trondheim igjen (det er en viss, hva heter det, backlog å forholde seg til nå, med bryllup og Risør og to hele seiluker som skal dokumenteres, jeg får se hva det blir til).  

Inntil da: Årets utseilte distanse, visualisert ved hjelp av Flukten fra Atlantis-brikker og Cappelens bil- og turistkart. Første etappe i gult og med Håløygen: Eidkjosen - Kvaløyvågen med besøk av Nicolas og Marika - Sandøya der bålet var ferdig oppvarma - Risøya i høljeregn - Tromvika ("ja, di e nu ikkje akkurat telpassa nordnorske forhold, di båtan dær") - Sommarøy med badestrand i midnattsol - Bakkejord med utspekulert molohavnfortøyning - Eidkjosen. Andre etappe i grønt og med Braute: Eidkjosen - Skjervøy der det definitivt ikke var noen campingplass, nei - fortsatt Skjervøy i nordavind, men mye triveligere, blant anna med tørrfiskforæring - Loppa med springere og pickupsafari - Hasfjorden på Sørøya i to netter fordi bikiniføret var så fabelaktig bra der - Komagfjorden med de beste badetemperaturene - Hammerfest med forbudssone rundt Melkøya og med dritfullfestival og antiklimaks og mas og til slutt en hurtigrutetur uten privilegier siden vi var en skarve gjeng med dekkspassasjerer og badstua var for bra for sånne som oss. Klikk og forstørr! Det skal nok komme mer.

1 kommentar:

  1. Anonym24/7/12

    Gleder meg frøktelig til bildene!

    Sissel

    SvarSlett