mandag 3. august 2015

Fjorten dagers ulltruseseilas


"Få laus den tampen, Munin ror ifra oss"

Sommeren ser ut til å være over. Det er bare et par dager til jeg går ombord i Seisma-båten for å være der i mesteparten av august, og da kan det jo bli så fint det bare vil, men helt ferieaktig blir det aldri med lange dager på havet og lite komfort og mye fokus på værmeldinger og store dagligvareinnkjøp og flittig oljehyrbruk og de samme klærne hver dag i ei uke og dårlig mobildekning og gjesteflytekaier og folk som kommer og glor og spekulerer på kvelden...

Eller vent forresten.

Ferien i år gikk fra Stadsbygd til Ålesund via Titran og Veiholmen og Grip og Søre Bjørnsund (og via Sjursvika og Inntian og Bud og Lyngværet og Mellemverftet og Sunnmøre Museum og enda et par plasser med dreggfeste eller beleilig plasserte fortøyningsblåser), og det var stilongs hver dag og soving i telt og under toppseil og i Håvard sin utlånte jervenduk, og nordavind og høljeregn og ødelagt VHF og publikum på kaia for å se om vi kom til å klare å ro oss ut. Det var strålende, og mesteparten av forskjellen mellom Braute-fritid og Seisma-arbeid ser jeg består i at med Braute sitter det ingen og følger med på AIS så man står fritt til å sove til langt på dag. Ja, og på Seisma må jeg ha vernesko, men på Braute duger det med nye lekre gummistøvler med damesnitt. Og Braute har krabbeteine ombord! (Men Seisma har ekkolodd, det er til og med nytt og ekstra fancy i år.)

Her er noen bilder, det er alt jeg rekker. Bedre enn fjorsommerseilasen som blei stående fullstendig udokumentert, trøster jeg meg med.

Bror min stilte med hendig gullvaskepanne til kjøkkenbruk (og fiska fisken gjorde han óg)


Et motiv!

Vi må forte oss å få det foreviget

Et sjeldent fint møte mellom to sjeldent fine båter i ei sjeldent fin naturhavn på Hitra

Munin blir utklassert

Makrell på spidd, Ålesund innen rekkevidde

Vi har funnet vår plass mellom knarr og shetlandsbuss og snidbetninger på museumskaia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar