søndag 26. juni 2011

Øvrige juni-opplevelser


Nå har det vært ti grader og spredte regnbyger i Trondheim siden jeg kom tilbake fra den der drømmeferien, så det er litt vanskelig å huske hvordan det faktisk var med finvær og vassende småunger (i fleecejakke, riktignok, det var ikke strengt tatt nødvendig den dagen, men det tar jo gjerne ei stund før det går opp for en at det faktisk er blitt sommer, iallfall for meg og sikkert også for dem som har ansvaret for andre folks påkledning).

Vassinga foregikk på Trondjorda, det er der Nicolas og Marika bor sammen med Lumo og Kiril og Lady Gaga og silkehanen Tor og de andre. De har eng med mer gressløk og syre enn egentlig løvetann, villsauer til nabo og et yrende og lettprovosert fugleliv, dessuten stor gjestfrihet og en hel masse hjerterom. Og Nicolas har et teleobjektiv jeg gjerne skulle ha hatt, det kan ta bilder der det vises hva slags fugl man har fått på nakken.



Etter ei pinsehelg på Kvaløya blei det slepebåt'n'breakfast i Tromsø, med full turistpakke inkludert møte med kongeskipet og gondoltur til Fløya i midnattsol. Her er slepebåten som rommet tre dansker og hadde en ledig lugar til meg (men det var ikke helt sant det der med frokost, for egentlig var det litt for tidlig på morraen og jeg klarte bare på kaffe):

(De dreiv med plattformpass og cruisebåtfortøying)

Deretter: Hurtigbåtsafari. I Troms har de et artig prosjekt på gang, der de skulle bytte ut de gamle store båtene jeg har brukt å ta til og fra Harstad med noen mindre, men så hadde de ikke visst ikke tatt nok flo og fjære med i beregninga og det viste seg at noen dager gikk det ikke an å komme seg verken ombord i eller i land fra nybåtene. Mens de funderer på hvordan de skal løse dette problemet er det de vanlige storbåtene som går, men så er det visst ikke meninga at passasjerene skal tro at alt er Som Før heller, for nå er det lagt opp til en særdeles interessant hurtigbåtballett midtveis i ruta:
  1. Sydgående (for eksempel Fjorddronningen, men de er nøyaktig like) ankommer Finnsnes og alle får beskjed om å gå i land, uansett hvor det var de egentlig hadde tenkt seg, for båten skal returnere til Tromsø.
  2. Når båten er tom, kaster de loss og forsvinner - passasjerene blir stående igjen i terminalbygget og spekulere (spesielt de som snakker fremmede språk og kanskje bare hadde tenkt seg en snar sightseeing t/r med samme båten sånn at de har bagasjen sin ombord fortsatt).
  3. Nordgående (for eksempel Fjordkongen) ankommer Finnsnes og alle passasjerene kommer inn i terminalbygget, der det nå er samla reisende til Harstad fra Finnsnes, til Harstad fra Tromsø, til Tromsø fra Finnsnes og til Tromsø fra Harstad.
  4. Det ringes for avgang for Fjordkongen. De som kom fra Tromsø og har sett med egne øyne at dette ikke er den samme båten som de kom med kan resonnere seg fram til at denne her sikkert kommer til å gå til Harstad nå siden den forrige gjorde det helt klart at den iallfall ikke kom til å gå dit, de stiller seg i kø for å komme ombord. Det gjør også de aller fleste andre i terminalbygget, bortsett ifra noen av dem som nettopp blei jaga i land fra Fjordkongen og har skjønt at de må vente på en anna båt. 
  5. En hurtigbåtmann får i oppgave å spørre hver enkelt passasjer om de virkelig skal til Harstad. De som bekrefter dette får komme ombord, der står det en anna hurtigbåtmann med lydopptaker og skal vite hva du heter, hvor du har tenkt deg og hvor gammel du er.
  6. Fjordkongen går fra kai og er blitt sydgående. Det viser seg straks at Fjorddronningen faktisk bare har ligget og bakka rett utafor kaia den siste halvtimen, og nå når det omsider blei ledig kaiplass kan de legge til igjen og plukke opp de som er igjen i terminalbygget, inkludert et par lett stressa rundreiseturister.
  7. Alle passasjerer transporteres videre mot sine respektive bestemmelsessteder mens de lurer på hvorfor dette egentlig var en så mye bedre løsning enn om begge båtene skulle gått hele veien Harstad-Finnsnes-Tromsø, sånn som de brukte å gjøre Før.
Well well. I Harstad var det fire timers ventetid og så en buss til Sortland, og en bilskyss heim, og så var det ingenting annet enn fjelltur og hagemiddag og bakerifotografering og kaffepauser (stakkars Alex som trodde han hadde slutta å drikke kaffe, men den gang ei) fram til helga da hurtigruta begynte å gå og alle bare måtte sitte inne og se på den.

Men her er mine tre siste bilder, og med det er ferieoppsummeringa ferdig. For denne gangen, altså, jeg er i full planlegging av neste ferie - da skal det teltes og spises gaudaost og høres på musikk. Blant annet!


Når det kommer kunder i bakeriet gjelder det å sitte pent til bords

Hurtigrutesending + proff-AIS = minst dobbelt så artig

(...Det var forresten heller ikke helt sant at alle bare satt og så på tv hele lørdagsfomiddagen.)


1 kommentar:

  1. Åååå tenkte nettopp på Sigridmammaen når æ va ute i urtehagen og henta fersk oregoano te matmuffinsan mine :) Fine folk og fine bilda :)

    SvarSlett